Met jouw persoonlijk douchetimer/douchewekker geld besparen! Wie wil dat nou niet? … … Zoals je in onze eerdere blog over douchen hebt kunnen lezen is het een eenvoudige manier om geld te besparen voor andere leuke dingen. In deze douchetimer/douchewekker review bekijken we de 3 populairste douchetimers.
De kandidaten:
- Douche Zandloper
- EcoSavers Showertimer Plus
- Verdili / Baldr – Douchetimer
1. Douche Zandloper

Te beginnen bij de eenvoudigste douchetimer: De kleine douche zandloper. Geen batterijen, computerchips, instellingen of ingewikkelde constructies… nee, deze uitvinding uit de middeleeuwen staat anno 2020 blijkbaar nog steeds zijn mannetje. De timer duurt na omdraaien 3 minuten en kan worden bevestigd op een zuignap. Zuignap bevestiging is niet altijd even handig, bij sommige tegels blijft deze niet goed plakken maar op een spiegel of op glas schijnt het wel te werken.
Andere nadelen zijn wel te voorspellen; lekker aan het douchedromen? -> deze timer laat je nog even lekker in de wolken. Ook werkt de timer ‘ per 3 minuten‘ waardoor fine-tuning van het aantal minuten dat je wilt douchen lastig zal zijn. Laat je niet afschrikken door de prijs (die eigenlijk niet te verantwoorden valt); maar die € 4,95,- is snel terug verdient.
Voordelen:
– Geen batterijen
Nadelen:
– Geen geluid of visuele reminder
– Timer is 3 minuten, niet meer.. niet minder..
Het advies; Ga je voor een 3 min power-shower? Dan is dit een duurzame oplossing. Geïnteresseerd? Zie onderstaande link!
2. EcoSavers Showertimer Plus douchewekker/douchetimer

De volgende op de testbank is de douchetimer‘ EcoSavers Showertimer Plus‘. Ook deze blauwe waterdruppel is te bevestigen met een zuignap. Je kunt 3, 5, 7 of 9 minuten kiezen. Op het moment dat je het gewent aantal minuten kiest, brand het lampje 1x om te laten zien dat hij gaat aftellen. Daarna is het wachten op het onvermijdelijke; de sirene met een knipperend rood ledje. Ik zeg sirene, maar het is meer een piepje die je niet te ver weg moet hebben liggen, want anders hoor je het niet onder het sprenkelende water. Daarnaast gaat het piepje al snel vanzelf uit waardoor ‘nog even nagenieten onder de douche‘ aantrekkelijker is. Het rode ledje straalt wel enigszins… maar het verlicht de badkamer niet en al blijft deze langer knipperen dan het piepje.. ook deze is niet van al te lange duur.. Zowel het beperkte geluid als beperkte lichtsignalen maakt dat je deze druppel wel een beetje in de buurt moet houden om het alarm te zien/horen afgaan. De druppel werkt op twee bijgeleverde knoopbatterijen.
Voordelen:
– Veel logische keuzes qua minuten/timer en met 1 druk ingeschakeld
– Geeft een piepje met een knipperend rood ledje om aan te geven dat de tijd op is.
Nadelen:
– Werkt op batterijen
– Je ziet niet hoe lang je nog hebt
– Piepje en ledje gaan maar kort af en zijn niet erg aanwezig, daarom alleen aan te raden als je het in de buurt hebt liggen.
Samengevat: Hoewel niet perfect, zit dit apparaatje wel een stap in de goede richting. Geïnteresseerd? Zie onderstaande link!
3. Verdili / Baldr – Douchetimer

Dan komen we bij de meest fancy douchetimer van deze test, de Verdili / Baldr – Douchetimer. Deze douchetimer lijkt door verschillende merken uit gegeven te worden, maar de functionaliteiten zijn het zelfde; Een klok, een timer, een temperatuurmeter en een luchtvochtigheidsmeter. De bevestiging gaat via een zuignap, daarnaast zit er een gat om hem op een schroefje te hangen of een hendeltje om het wekkertje overeind te laten staan. Als er geen wekker ingesteld staat, zie je de tijd (handig!), temperatuur en luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid kan een mooie bijkomstigheid zijn voor badkamers met vocht problemen.
Onder het scherm zitten 3 aanraak gevoelige knoppen: 10 minuten, start/stop/clear en 1 minuut. De handeling is alsvolgt; je tikt bijvoorbeeld 5x op 1 minuut en wacht tot hij begint met aftellen. De timer staat midden in het scherm met en de klok verplaatst zich naar de linker onderzijde. Zodra de tijd op is gaat er een piep af. Deze piep is iets meer aanwezig dan de EcoSaver maar gaat niet erg hard in relatie tot de douchegeluiden. Het piepen blijft doorgaan tot dat je deze handmatig met de start/stop uitzet. Dus ligt de douchetimer buiten je bereik, dan zul je toch echt even onder de douche uit moeten om deze uit te zetten. De douchetimer werkt op 2 bijgeleverde AAA batterijen en de klok is via twee extra knoppen aan de achterkant in te stellen.
Voordelen douchewekker:
– Je ziet hoe laat het is (zowel in standby als bij gebruik)
– Je ziet de timer aftellen
– Redelijke piep (maar verwacht er niet te veel van i.c.m. omgevingsgeluid)
– Te plaatsen met de zuignap, met een schroef of via een ‘kickstand’
– Piep gaat niet vanzelf uit, waardoor je minder snel zult ‘snoozen’ (…ja dat is een pluspunt)
– Voor degene die het zoeken; bevat luchtvochtigheidsmeter en temperatuursensor
Nadelen douchewekker:
– Geen ledje
– Scherm is niet verlicht
– Eigenlijk maar 1 ‘nuttige’ knop (de 1 min)
– Knop is ‘touch’, toch minder handig dan een fysieke knop
– Vaagt enkele handelingen om hem op het juist aantal minuten te krijgen.
Samengevat: Deze douchetimer heeft alles, alleen het geluid zou iets harder mogen (en/of een ledje). Geïnteresseerd? Zie onderstaande link! Meer weten? Bekijk ook de review van de volkskrant.
Benieuwd naar onze andere blogs? Bijvoorbeeld de kosten van een pizza maken in vergelijking met kopen?